Noem het koken op de camping en de meeste mensen zullen een van de twee beelden oproepen; marshmallows op stokjes roosteren boven een knappend vuur, of een blik bonen opwarmen boven een onpraktisch klein fornuis. Het hoeft echter niet ongezond of onpraktisch te zijn – met de juiste planning en voorbereiding kan het koken op uw camping goed genoeg zijn om elke fijnproever te plezieren.

Bereid je thuis voor
Sommige dingen zijn thuis eenvoudiger te doen dan op de camping. Als u ten minste een deel van uw maaltijden van tevoren plant, kunt u een deel van de gecompliceerde bereiding – het hakken, mengen en marineren, enz. – thuis doen en de voorbereide ingrediënten gewoon gekoeld bewaren totdat ze nodig zijn. Dit betekent dat u een deel van uw omvangrijkere keukenapparatuur thuis kunt laten!

Praktisch inpakken
De ruimte is altijd schaars als je aan het kamperen bent, dus houd je aan de essentie; een paar steelpannen met deksel, een set goede messen, een snijplank, een Pyrex maatbeker en wat houten lepels en spatels zijn je eerste levensbehoeften. Een kampeerketel is een goede investering – water kookt sneller dan in een pan, wat gas bespaart – en je moet een paar afsluitbare Tupperware-dozen voor je ingrediënten en restjes meenemen.

Gastronomische Garnituren
De juiste garnituren, toppings en dressings kunnen van een gewone maaltijd iets veel indrukwekkender maken. Pak een paar citroenen in en gebruik hun schil en sap om je kookkunsten op te fleuren, of maak wat heerlijke spekkruiden voordat je gaat – kook wat spek van goede kwaliteit op een laag vuur tot het knapperig is, doe het in je keukenmachine en maak er een grof poeder dat vervolgens over uw gerechten kan worden gestrooid of in de trailmix kan worden verwerkt. Vergeet de kaas niet – harde kazen zijn goed houdbaar en kunnen over uw gerechten worden geraspt, op sandwiches worden toegevoegd en zelfs tot fondue worden gesmolten!

Serveersuggesties
Als je buiten eet, zul je merken dat een deel van de plaatselijke fauna net zo geïnteresseerd is in je eten als jij. Een verrassende manier om insecten en vliegen uit de buurt van uw eten te houden, is door gerechten te kiezen die op kamertemperatuur kunnen worden geserveerd in plaats van gloeiend heet – stomend heet voedsel draagt ​​het aroma verder over en lokt meer insecten naar uw diner.

Hier bij Opus bieden we een eenvoudig voordeel om het koken op uw camping te verbeteren – onze kampeeraanhangers bevatten een koelkast, gootsteen en twee gaspitten, waardoor u praktische opslag-, kook- en schoonmaakfaciliteiten hebt, evenals een comfortabele en gastvrije plek om te koken en eten. als het weer slecht wordt.